Koningswinkelstraat in Broekhem volledig op de schop

Print
Koningswinkelstraat in Broekhem volledig op de schop

De Koningswinkelstraat bij de kerk van Broekhem. Afbeelding: De Limburger

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt -

De Koningswinkelstraat in Broekhem gaat binnenkort volledig op de schop.

De riolering wordt vernieuwd. Daarvoor moet de straat worden opgebroken. Daarna wordt de Koningswinkelstraat opnieuw bestraat.

De gemeente Valkenburg grijpt die reconstructie aan om meteen ook iets te doen aan de verkeersveiligheid op die smalle, bochtige verbindingsweg tussen de provinciale weg en de Prinses Beatrixsingel.

Parkeerverbod

Op het onderste gedeelte, ter hoogte van pretpark De Valkenier, geldt op dit moment een parkeerverbod. Dat is destijds ingesteld om te voorkomen dat bezoekers van het toenmalige openluchtzwembad daar massaal zouden parkeren, zegt wethouder Carlo Vankan.

Het zwembad is inmiddels weg. Op die plek ligt de nieuwe parkeerplaats van De Valkenier. Daarmee is de noodzaak voor het parkeerverbod langs de Koningswinkelstraat volgens Vankan in principe verdwenen.

Koningswinkelstraat in Broekhem volledig op de schop
Het onderste gedeelte van de Koningswinkelstraat. Het huidige parkeerverbod daar wordt opgeheven. Foto: De Limburger

Het is de bedoeling dat langs de straat gemarkeerde parkeervakken komen, in eerste instantie voor bewoners van de buurt die een parkeervergunning hebben. De vakken verspringen van de linkerkant van de weg naar de rechterkant, net als op het bovenste gedeelte van de Koningswinkelstraat bij de kerk en de Aldi. Dat zal de snelheid van het verkeer afremmen, verwacht de wethouder.