Gulpen-Wittem trekt beurs voor antenne lokale omroep 3Heuvelland

Print
Gulpen-Wittem trekt beurs voor antenne lokale omroep 3Heuvelland

De zendmast in Eys. Afbeelding: Annemiek Mommers

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal / Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset -

Na Vaals trekt nu ook de gemeenteraad van Gulpen-Wittem de beurs voor de nieuwe antenne van de lokale omroep 3Heuvelland. Beide gemeenten dragen 13.000 euro bij.

Net als Vaals is echter ook Gulpen-Wittem niet te spreken over de procedure die is gevolgd. De antenne is al gemonteerd op de zendmast in Eys. De lokale omroep, ontstaan uit een fusie van Maas en Mergelland en Omroep Krijtland, heeft dat geld zelf voorgeschoten. „Wij staan nu voor een voldongen feit”, concludeert CDA-fractievoorzitter Marieke Nass. „Dat ding hangt er al, dus we zullen wel moeten betalen.”

Dat laatste is niet waar, vindt burgemeester Nicole Ramaekers: „De raad kan altijd nog nee zeggen.” De manier waarop het is gegaan verdient volgens de burgemeester inderdaad niet de schoonheidsprijs, maar aan de andere kant heeft zij ook wel begrip voor de haast van de lokale omroep: „Na de fusie een tijdlang niet uitzenden is natuurlijk ook geen optie.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen