OM: bokskampioen Ricardo S. betrokken bij zware mishandeling in Heerlen

Print
OM: bokskampioen Ricardo S. betrokken bij zware mishandeling in Heerlen

Afbeelding: Valery Sharifulin/TASS

Heerlen / Hoensbroek -

De Heerlense profbokser Ricardo S. (26) wordt door justitie verdacht van zware mishandeling.

Hij werd samen met zijn vader (51) op 6 november 2019 opgepakt in verband met een vechtpartij in Heerlen. Daarbij zou het slachtoffer een gebroken kaak hebben opgelopen.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) wordt S. en diens vader zware mishandeling in vereniging ten laste gelegd. Beiden hebben tot en met dinsdag in voorlopige hechtenis gezeten.

De rechter besloot tijdens een pro-formazitting deze week dat beide verdachten de inhoudelijke behandeling van hun zaak in vrijheid mogen afwachten. Een datum daarvoor is nog niet vastgesteld.

Bij zware mishandeling in vereniging hoeft niet bewezen te worden welke verdachte geweld heeft uitgeoefend en wat de verdachte precies heeft gedaan. Voor een veroordeling is het voldoende dat een wezenlijke bijdrage aan het geweld is geleverd.

S. is regerend Nederlands kampioen boksen in het zwaargewicht. Ook bezit hij de Benelux-titel in het cruisergewicht. S. verloor in 2019 het gevecht om de wereldtitel bij de bond IBO. Het was zijn eerste nederlaag als profbokser.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen