Lange wachttijden dreigen op vliegveld Zaventem door acties

Print
Lange wachttijden dreigen op vliegveld Zaventem door acties

Afbeelding: iStock

Reizigers die vrijdag vanaf Brussels Airport vliegen lopen het risico op lange wachttijden bij de paspoortcontrole. De luchthavenpolitie op Zaventem begint om 06.00 uur met stiptheidsacties die volgens de luchthaven mogelijk een week kunnen duren.

De luchthaven roept reizigers op voor vluchten binnen de Schengenzone minimaal twee uur van tevoren aanwezig te zijn. Voor vluchten daarbuiten wordt drie uur aangeraden. Zaventem verwacht vrijdag, vlak voor het begin van de krokusvakantie, een drukke dag met ongeveer 40.000 vertrekkende en 34.000 arriverende passagiers.

De acties komen nadat gesprekken tussen vakbonden en de directie woensdag niets hebben opgeleverd. De bonden maken zich zorgen over een aanhoudend personeelsgebrek en een tekort aan financiële middelen.

Jaarlijks vliegen honderdduizenden Nederlanders vanaf de Belgische luchthaven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen