Zomers carnaval op Solar Weekend in Roermond

Print
Zomers carnaval op Solar Weekend in Roermond

Hoondervel op het LVK (2019). Afbeelding: Peter Schols

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Festival Solar Weekend in Roermond komt de komende editie - in augustus - met een podium vol carnavalsmuziek. Dat maakte de organisatie vrijdag om 11.11 uur bekend. Het nieuwe concept krijgt de naam Groeten uit de Feesttent mee, geïnspireerd op het nummer waarmee Hoondervel uit Haelen vorig jaar het LVK won. Het was ook Ralph Bongaerts van de groep die met het idee op de proppen kwam bij het festival.

Het Roermondse festival wil nog niet verklappen wie op zaterdag 1 en zondag 2 augustus zullen optreden en wat er verder rondom dit podium zal gebeuren, maar zegt wel blij te zijn dat het de Solar-bezoeker twee dagen extra carnaval kan bieden. „We brengen dit jaar iets waar wij als Limburgs festival echt trots op mogen zijn: carnaval.” Overigens wordt het festival ook al sinds jaar en dag door vele mensen van buiten de provincie bezocht.

Zestiende

De organisatie stelt verder dat het een recordaantal aanmelding binnenkreeg voor nieuwe concepten en creatieve uitingen op het festival. „Niet alleen de hoeveelheid aanmeldingen is verrassend, maar juist ook de nieuwe aanwas”, zegt projectmanager Dennis Behlau. Inmiddels is voor de zestiende editie van het festival ruim de helft van de campingkaarten verkocht, wordt gemeld. „De organisatie verwacht dat deze editie wederom voor aanvang van het evenement zal uitkopen.” Solar Weekend vindt dit jaar plaats van 30 juli tot en met 2 augustus, opnieuw aan De Maasplassen in Roermond.

Dit kost je biertje tijdens Vastelaovend:

Dit kost je biertje met carnaval!. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen