Zomers carnaval op Solar Weekend in Roermond

Print
Zomers carnaval op Solar Weekend in Roermond

Hoondervel op het LVK (2019). Afbeelding: Peter Schols

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Festival Solar Weekend in Roermond komt de komende editie - in augustus - met een podium vol carnavalsmuziek. Dat maakte de organisatie vrijdag om 11.11 uur bekend. Het nieuwe concept krijgt de naam Groeten uit de Feesttent mee, geïnspireerd op het nummer waarmee Hoondervel uit Haelen vorig jaar het LVK won. Het was ook Ralph Bongaerts van de groep die met het idee op de proppen kwam bij het festival.

Het Roermondse festival wil nog niet verklappen wie op zaterdag 1 en zondag 2 augustus zullen optreden en wat er verder rondom dit podium zal gebeuren, maar zegt wel blij te zijn dat het de Solar-bezoeker twee dagen extra carnaval kan bieden. „We brengen dit jaar iets waar wij als Limburgs festival echt trots op mogen zijn: carnaval.” Overigens wordt het festival ook al sinds jaar en dag door vele mensen van buiten de provincie bezocht.

Zestiende

De organisatie stelt verder dat het een recordaantal aanmelding binnenkreeg voor nieuwe concepten en creatieve uitingen op het festival. „Niet alleen de hoeveelheid aanmeldingen is verrassend, maar juist ook de nieuwe aanwas”, zegt projectmanager Dennis Behlau. Inmiddels is voor de zestiende editie van het festival ruim de helft van de campingkaarten verkocht, wordt gemeld. „De organisatie verwacht dat deze editie wederom voor aanvang van het evenement zal uitkopen.” Solar Weekend vindt dit jaar plaats van 30 juli tot en met 2 augustus, opnieuw aan De Maasplassen in Roermond.

Dit kost je biertje tijdens Vastelaovend:

Dit kost je biertje met carnaval!. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen