Zwembad vakantiepark Schoonbron weer open voor buurtbewoners

Print
Zwembad vakantiepark Schoonbron weer open voor buurtbewoners

Afbeelding: PETER SCHOLS

Schin op Geul -

Eigenaar Topparken is bereid om het zwembad van vakantiepark Résidence Valkenburg bij Schoonbron weer open te stellen voor inwoners van Schin op Geul.

Voorwaarde is wel dat de gemeente Valkenburg voor badmeesters zorgt. Wethouder Rémy Meijers gaat bekijken of daar eventueel vrijwilligers met de benodigde papieren voor te vinden zijn.

Na de overname van de vroegere camping Schoonbron liet Topparken al even buurtbewoners toe in het eigen zwembad. Het bedrijf is daarmee gestopt om problemen met aansprakelijkheid te voorkomen.

Als het bad alleen wordt gebruikt door campinggasten hoeft geen gediplomeerde badmeester aanwezig te zijn. Dat is echter anders als het bad een openbare functie krijgt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen