Den Haag

Huizenprijzen stijgen iets minder hard

Print
Huizenprijzen stijgen iets minder hard

Afbeelding: Getty Images

De huizenprijzen in Nederland stijgen begin dit jaar wat minder hard dan eind vorig jaar.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster werden bestaande koopwoningen in januari gemiddeld 6,3 procent duurder dan een jaar eerder. In december was de gemiddelde prijsstijging nog 6,5 procent.

Verkoop

Meer huiseigenaren waren afgelopen maand succesvol in de verkoop van hun woning dan een jaar eerder. Het aantal verkochte woningen steeg tot 17.525, laten de cijfers van het Kadaster zien. Dat is bijna 16 procent meer dan in januari van 2019.

De huizenprijzen staan momenteel op een historisch hoogtepunt, na jaren van flinke stijgingen. In 2019 liepen de woningprijzen per jaar op met 6,9 procent. Dat was wel wat gematigder dan in 2018, toen een gemiddelde woning 9 procent duurder werd. Het alsmaar hogere prijskaartje dat aan een gemiddelde woning hangt, maakt veel huizen onbetaalbaar voor mensen met een modaal inkomen. Veel makelaars en kenners spreken inmiddels van een wooncrisis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen