Nieuw buurtbudget: inwoners Vastenavondkamp mogen weer 90.000 euro verdelen

Print
Nieuw buurtbudget: inwoners Vastenavondkamp mogen weer 90.000 euro verdelen

Begin november 2018 stemden bewoners uit de wijk Vastenavondkamp voor het eerst over de verdeling van 90.000 euro. Afbeelding: Lé Giesen

Blerick -

Inwoners van de wijk Vastenavondkamp mogen dit jaar opnieuw bepalen over welke projecten 90.000 euro wordt verdeeld. De gemeente Venlo stelt weer een zogeheten buurtbudget beschikbaar.

Het geldbedrag komt uit een subsidie van 300.000 euro die de provincie Limburg vorige week verstrekte voor initiatieven in de wijk.

Eind 2018 werd in Vastenavondkamp een eerste proef gehouden met de verdeling van een buurtbudget. Toen werd 90.000 euro verdeeld over 23 projecten. Er waren 50 projecten ingediend die aan de regels voldeden. Het meeste geld ging naar extra handhaving op straat, een zebrapad op de Alberickstraat en de renovatie van een speeltuin aan de Gosewijnstraat. Ook was er geld voor jongeren- en jeugdactiviteiten, aanleg en snoeien van groen en een hondenuitlaatplaats.

Waar de vorige proefronde met het buurtbudget nog vooral door de gemeente werd georganiseerd, wil Venlo bewoners van de wijk meer betrekken bij de opzet van de komende editie.

Dankzij de subsidie van de provincie kan Venlo ook een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) die speciaal belast is met Vastenavondkamp langer inzetten in die wijk.