Verstappen legt 86 rondes af, Bottas zet toptijd neer in ochtendsessie

Print
Verstappen legt 86 rondes af, Bottas zet toptijd neer in ochtendsessie

Max Verstappen tijdens de derde testdag in Barcelona. Afbeelding: ANP

Max Verstappen heeft in de ochtendsessie op de derde testdag in Barcelona 86 rondes afgelegd. Daarmee was hij de meest productieve coureur van de ochtend. Verstappen kwam afgelopen woensdag al tot liefst 168 rondes, waarmee hij een afstand van 781 kilometer aflegde.

In de middagsessie duikt Alexander Albon in de nieuwe RB16, dus voor Verstappen zit de eerste testweek erop. De middagsessie begint om 14.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Volgende week zijn er nog drie testdagen op het circuit in Barcelona.

Lees ook: De zin en onzin van testritten in de Formule 1: waarde groot, maar rondetijden niet

Valtteri Bottas was veruit de snelste in de ochtendsessie. De Finse coureur van Mercedes zette een rondetijd neer van 1:15,732. Dat is de beste tijd in deze eerste testweek voor het nieuwe Formule 1-seizoen. Vanmiddag duikt wereldkampioen Lewis Hamilton nog in de nieuwe Mercedes, dat nu al weet dat hun nieuwe foefje, het Dual Axis Systeem (DAS), volgend jaar niet zal zijn toegestaan in de Formule 1.

Video: De Limburger

Max Verstappen zette de vijfde rondetijd neer in de ochtendsessie. Sebastian Ocon was met 1:17,102 bijna anderhalve seconde langzamer dan de toptijd van Bottas. Er waren problemen voor Sebastian Vettel, want de motor in zijn Ferrari begaf het. Met een nieuwe motor in de bolide komt Ferrari vanmiddag wel weer in actie. Ook bij Williams waren er problemen met een kapotte motor, waardoor er twee keer een rode vlag was tijdens de ochtendsessie.