Voorleeskampioenen naar provinciale finale in Roermond

Print
Voorleeskampioenen naar provinciale finale in Roermond

Afbeelding: Stichting Lezen

Nieuw-Bergen / Merselo / Sevenum / Heijen -

Lynn Takken van Basisschool de Heggerank uit Heijen, Senna Conejo van de Kruudwis uit Venray en Jet Everts van de Horizon uit Sevenum zijn de winnaars van de regionale voorleeswedstrijd.

Op 19 februari vond in Nieuw-Bergen de regionale ronde plaats van de Nationale Voorleeswedstrijd. Schoolkampioenen uit het werkgebied van BiblioNu en Biblioplus namen hieraan deel. De voorlezers werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door de presentator naar voren gehaald en lazen voor uit een door henzelf gekozen boek.

De drie winnaars stromen door naar de provinciale finale in Roermond. De winnaar wordt Limburgs Voorleeskampioen en zal in mei Limburg vertegenwoordigen bij de Landelijke Voorleeswedstrijd.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB). De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen