Fortuna wil kansen grijpen tegen ‘topploeg in topvorm’

Print
Fortuna wil kansen grijpen tegen ‘topploeg in topvorm’

Fortuna en Feyenoord treffen elkaar zaterdag voor de zesde keer in dik een jaar tijd. Afbeelding: Pro Shots/Henk Korzelius

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Fortuna Sittard geeft zich niet bij voorbaat gewonnen tegen Feyenoord. De ploeg wist het de Rotterdammers de laatste keren (het wordt het zesde treffen in ruim een jaar) steevast bijzonder lastig te maken en is dat zaterdag ook weer van plan.

„We gaan voor onze kansen. Natuurlijk kan het zijn dat je uiteindelijk met 2-2 het veld afstapt en daar heel blij mee bent, maar we gaan niet alleen maar lopen tegenhouden. Al speel je wel tegen een topploeg in topvorm”, vertelt trainer Sjors Ultee. Hij kent de ploeg van Dick Advocaat inmiddels al redelijk goed. „Maar dat geldt voor hun natuurlijk precies zo.”

Fortuna moet voor het duel weer puzzelen, vooral achterin. Daar ontbreekt de geschorste Branislav Ninaj, zijn plek zal overgenomen worden door Gregoire Amiot. Ook George Cox keert normaal gesproken terug in de basis. Voorin lijken de Sittardenaren aan te gaan treden zonder de spitsen Sambou en Damascan.

Een naam die in de Turkse media de laatste tijd regelmatig valt in combinatie met Fortuna Sittard is Mustafa Kapı. Technisch manager Sjoerd Ars ziet de middenvelder van Galatasaray echter niet naar Sittard komen. Volgens hem is een speler van dat kaliber veel te hoog gegrepen voor de geelgroenen.

Vermoedelijke opstelling: Koselev, Rota, Dammers, Amiot, Cox, Tekie, Smeets, Carbonell, Passlack, Diemers en Ciss.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger