Den Haag

Minister Hoekstra vergelijkt vertrek Hamers bij ING met overstap Ziyech naar Chelsea

Print
Minister Hoekstra vergelijkt vertrek Hamers bij ING met overstap Ziyech naar Chelsea

Minister Wopke Hoekstra. Afbeelding: ANP

Minister Wopke Hoekstra (Financiën) vergelijkt het vertrek van ING-topman Ralph Hamers naar de Zwitserse UBS Bank met de overgang van voetballer Hakim Ziyech naar Chelsea.

De speler van Ajax stapt na dit seizoen over naar de Britse club. Hoekstra noemde Hamers vrijdag een „beeldbepalende speler” bij ING, die vooral na de financiële crisis van 2008 „heel goed werk heeft gedaan”.

Lees ook: Vertrekkende ING-topman Hamers ‘trots op wat we hebben bereikt’

Hoekstra feliciteerde de topman van ING „van harte” met zijn vertrek. „Ik heb zelf nooit langer dan tien jaar ergens gewerkt. Maar ik kan me voorstellen dat als je ergens bijna dertig jaar hebt gewerkt, je je afvraagt: plak ik er nog dertig jaar aan vast of ga ik wat anders doen.”

Hoekstra noemde het „terecht” dat er veel aandacht is geweest voor het witwasschandaal waarvoor ING beboet werd. Volgens hem staat het witwassen door banken nu „veel nadrukkelijker op de radar”. Over de discussie over de beloning van Hamers, die ING wilde verdubbelen, bleef de minister terughoudend. Ook liet hij weten geen reden te zien om de al strenge Nederlandse wetgeving rond bonussen verder aan te passen.