Tennissters in Fed Cup naar Den Bosch

Print
Tennissters in Fed Cup naar Den Bosch

Demi Schuurs en Kiki Bertens. Afbeelding: ANP

Nieuwstadt -

De Nederlandse tennissters spelen hun komende wedstrijd in de Fed Cup in Den Bosch. Oranje gaat op vrijdag 17 en zaterdag 18 april in de Maaspoort op jacht naar een plek in de kwalificatieronde voor de Fed Cup Finals van volgend jaar. De kans is groot dat ook Demi Schuurs geselecteerd wordt.

Het is nog niet bekend op welke ondergrond de tennissters spelen. Die keuze wordt pas gemaakt zodra de tegenstander bekend is. „Fijn dat we in april weer voor eigen publiek kunnen spelen”, zegt directeur Jacco Eltingh van tennisbond KNLTB. De ploeg van captain Paul Haarhuis verloor begin deze maand in Den Haag met 3-2 van Wit-Rusland, dat zich daardoor plaatste voor de finaleweek van de Fed Cup in Boedapest. Oranje, met Kiki Bertens in de gelederen, moet de play-offs in. Of Demi Schuurs van de partij is, moet nog blijken, maar in principe is de Nieuwstadtse een vaste waarde in de dubbel.

De tennissters treffen daarin in ieder geval een Aziatisch land: China, Taiwan, India, Indonesië, Zuid-Korea of Oezbekistan. Vanwege het coronavirus werden het kwalificatietoernooi voor landen uit Azië en Oceanië uitgesteld naar maart en verplaatst van China naar Dubai.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen