Politie waarschuwt: drie honden vergiftigd in Baarlo

Print
Politie waarschuwt: drie honden vergiftigd in Baarlo

Op de Horsten in Baarlo zijn vrijdagmiddag drie honden vergiftigd geraakt door mogelijk bestrijdingsmiddelen. Afbeelding: Maartje van Berkel

Baarlo / Kesseleik -

Drie honden zijn in korte tijd na elkaar opgenomen met vergelijkbare vergiftigingsverschijnselen bij dierenartspraktijk De Keizer in Kessel-Eik.

De dieren hebben de vergiftiging vermoedelijk opgelopen op de Horsten in Baarlo tijdens het uitlaten. Volgens een dierenarts van de praktijk hebben de vergiftigingen te maken met bestrijdingsmiddelen, de honden reageren namelijk goed op een bepaald medicijn daarvoor.

De praktijk heeft melding gemaakt bij politie Peel en Maas. Die laat weten dat de bestrijdingsmiddelen mogelijk zijn ingespoten in gehakt die door de honden is opgegeten en waarschuwt hondenbezitters in Baarlo rondom de Horsten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen