Burgerinitiatief voor beweegroute in Simpelveld

Print
Burgerinitiatief voor beweegroute in Simpelveld

Afbeelding: Getty Images/Westend61

Bocholtz / Simpelveld / Huls -

Guus Prevoo is een burgerinitiatief gestart om te komen tot een beweegroute in het park achter het gemeentehuis in Simpelveld.

Het burgerinitiatief ontstond na een oproep in de plaatselijke blaadjes door het IBA Parkstad: Bewoners maken Parkstad. Het burgerinitiatief voor een beweegroute staat nog helemaal aan het begin. De initiatiefnemers zoeken naar medestanders om de beweegroute te realiseren.

Bewegen

Buiten sporten is in en dat is prima, want bewegen is goed voor mensen. Meer bewegen helpt tegen welvaartsaandoeningen zoals hart- en vaatziektes en hoge bloeddruk. Mensen die regelmatig bewegen ervaren minder stress en slapen beter. Dagelijks bewegen kan ook dementie tegengaan en/of vertragen. Volwassenen krijgen de raad om minimaal een half uur per dagen matig intensief te bewegen, kinderen één uur.

De ideale plek voor de beweegroute is volgens de initiatiefnemers achter het gemeentehuis in Simpelveld. Daar ligt een park met een kronkelend beekje en enkele wandelpaden, maar met een lege vlakte: de ideale plek voor een beweegroute. Het park kan verder ‘aangekleed’ worden, maar ook ligt het gebied centraal in Simpelveld en is gemakkelijk bereikbaar. Zeker voor oudere mensen, die in een aantal wooncomplexen in de buurt wonen en ook het gezondheidscentrum ligt vlak in de buurt.

Parcoursbouwers

Er wordt gezocht naar parcoursbouwers - mensen die nadenken over welke toestellen en voorzieningen deel kunnen uitmaken van de route en hoe dat verwerkelijkt moet worden - , moneymakers - mensen die op zoek gaan naar de benodigde financiën via subsidies en sponsoracties - en borgers: mensen die regelen wie de eigenaar van de installaties wordt, wie er zeggenschap over heeft en wie voor het onderhoud zorgt.

Tevens zijn de initiatiefnemers op zoek naar reclamemakers: mensen die voor de nodige aandacht en publiciteit kunnen zorgen en naar aftrappers: mensen die de feestelijke opening van de beweegroute gaan organiseren.

Aanmelden kan bij Guus Prevoo op telefoonnummer 06-27553005 of per mail guus.prevoo@home.nl. Er zal binnenkort een bijeenkomst plaatsvinden.