Symposium

Kenners vertellen over oude industrie in Weert

Print
Kenners vertellen over oude industrie in Weert

Nieuwe brouwerij in een oud industrieel pand aan de Parallelweg in Weert. Afbeelding: archief Jan-Paul Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Over industrie en ondernemers in Weert is op 20 maart een symposium. Kenners vertellen over onder meer drukkerij Smeets, brouwerijen in het Weerterland en de pijpenfabriek.

Het symposium wordt door de Commissie voor Geschiedenis van Ondernemers en Ondernemingen in Limburg COOL) en heemkundevereniging De Aldenborgh georganiseerd in wijkgebouw Keenter Hart en duurt van 13.00 tot 17.00 uur. De lezingen worden verzorgd door Theo Schers (nijver aan water en spoor), John Caris (drieluik drukkerij Emmanuel Smeets), Bert van Laer (brouwerijen in het Weerterland), Jos Engelen (pijpenfabriek Trumm-Bergmans) en Eric van Royen (bouwonderneming Wilma, het levenswerk van Harrie Maas). De entree bedraagt 5 euro, belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@dealdenborgh.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen