Duizenden carnavalsvierders starten de vastelaovend op de Sjolefestasie in Roermond

Print

De Sjolefestasie trok net als voorgaande jaren duizenden bezoekers. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Op het Stationsplein in Roermond zijn duizenden carnavalsvierders de vastelaovend gestart met een bezoek aan de Sjolefestasie.

De Sjolefestasie is inmiddels een traditie geworden op de vrijdag voor carnaval en geldt als de officiële Roermondse opening van de carnavalsdagen. Gestart als evenement voor Roermondse scholieren trekt het evenement inmiddels bezoekers van alle leeftijden.

Bezoekers konden vrijdagmiddag kijken en luisteren naar optredens van onder meer Big Benny, Bjorn en Mieke, Marleen Rutten, Tobias Berger en Spik en Span.

Sjtasiefestasie

Het Stationsplein wordt zaterdag het domein van zo’n twintig- tot vijfentwintigduizend carnavalsvierders die dan de jaarlijkse Sjtasiefestasie bezoeken. Vanaf 12.30 uur treden dan ook tal van artiesten op. Daaronder onder meer Beppie Kraft, de Janse Bagge Bend, Ummer d’r Naever, Kartoesj en Hoondervel.

In samenwerking met Keno Media publiceert De Limburger Vastelaovend vanaf zaterdag elke dag een aflevering waarin een artiest wordt gevolgd. Verspreid over vier dagen komen Beppie, Erwin, Bjorn & Mieke en Big Benny aan de beurt in een video van max. 15 minuten.

PROMO - De Weeg Op. Video: De Limburger / KENO media