Honderden supermarkten zitten zonder Nutella

Print
Honderden supermarkten zitten zonder Nutella

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

Nutellafans moeten voor hun potten pasta naar Albert Heijn of Jumbo, want de supermarkten die zijn aangesloten bij inkooporganisatie Superunie heeft tijdelijk lege schappen.

Fans van Nutella moet deze dagen zoeken naar een pot van hun favoriete smeersel. Bij supermarkten die aangesloten zijn bij de inkooporganisatie Superunie zitten, is Nutella niet te krijgen. En dat zijn er veel: Deen, Plus, Boni, Jan Linders, Boon, Spar, Poisz, Hoogvliet, Coop, Vomar, Sligro, Nettorama, Dirk, DekaMarkt en Picnic. Het gaat om 1600 winkels in Nederland, Superunie heeft een marktaandeel van 30 procent. Superunie, die de Nutella inkoopt voor al deze winkels, heeft waarschijnlijk een conflict met de Nutellaleverancier over de prijs.

De laatst genoemde keten, Picnic, erkent het probleem.,,De Nutella is inderdaad tijdelijk niet leverbaar, als het goed is, komt hier op korte termijn verandering in”, belooft een woordvoerder. Wie Nutella in z’n virtuele boodschappenmandje doet, krijgt de melding ‘tijdelijk niet leverbaar’.

Hoe lang het probleem zal aanhouden, is onbekend. Zowel Ferrero Rocher als de Superunie houden hun kaken op elkaar. ,,Superunie kan geen uitlatingen doet over onderhandelingen met leveranciers”, zo meldt de secretaresse namens de directie.