Koploper Cambuur spaart kansloos Roda

Print
Koploper Cambuur spaart kansloos Roda

Afbeelding: Pro Shots -Henk Korzelius

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC heeft vrijdagavond een kansloze nederlaag geleden tegen koploper SC Cambuur. Op bezoek in Leeuwarden had de ploeg van interim-coach Maurice Verberne vrijwel niets in te brengen: 2-0. Roda is nu vijftien competitieduels op rij zonder overwinning.

Al vanaf de eerste minuut was duidelijk wat Roda te wachten stond in Leeuwarden. Cambuur drukte Roda achteruit en voetbalde soepel de ene na de andere kans bij elkaar. In de afronding toonden de Friezen zich echter behoorlijk slordig.

Mühren

In de eerste helft alleen al hielp de ploeg van Henk de Jong vier tot vijf grote mogelijkheden om zeep. Tweemaal bracht doelman Radomir Novakovic knap redding, Breij en Korte schoten in riante positie hoog over. Topscorer Robert Mühren toonde eens te meer aan wel met scherp te schieten. Na een klein half uur schoof hij oog in oog met Novakovic zijn 22ste doelpunt van het seizoen binnen: 1-0.

Voormalig Roda-speler Mitchel Paulissen aanschouwde het vanaf de tribune. Hij had gehoopt te spelen, maar liep een week eerder een hamstringblessure op.

Novakovic

Direct na de rust maakte de thuisploeg een einde aan het laatste beetje Kerkraadse hoop op een goed resultaat. Ditmaal was Mühren de aangever en tikte Michael Breij binnen: 2-0. Het had niet veel gescheeld of dat doelpunt was direct gevolgd door een derde Friese treffer. Novakovic, die geweldige reddingen vaak afwisselt met stuntelig voetenwerk, schoot de bal in de voeten bij een tegenstander, maar Cambuur vergat te profiteren.

Dordrecht

Met twee doelpunten op zak nam de thuisploeg nadrukkelijk gas terug. In de slotfase was Mühren nog dicht bij een tweede treffer, maar zijn schot eindigde op de lat. Roda’s interim-coach Maurice Verberne probeerde met aanvallende wissels nog een slotoffensief tot stand te brengen, maar daar kwam bitter weinig van terecht. Volgende week wacht zijn ploeg een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Als Roda dat duel niet wint, komt de laatste plaats akelig dichtbij.

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #27. Video: De Limburger