MVV bezwijkt na rust onder druk van Telstar

Print
MVV bezwijkt na rust onder druk van Telstar

Afbeelding: Pro Shots -Remko Kool

Maastricht / Itteren -

MVV is vrijdagavond met lege handen achter gebleven in Velsen-Zuid. De Maastrichtenaren kwamen vroeg op voorsprong, maar bezweken na rust onder de zware druk van Telstar: 2-1.

MVV stond aan de aftrap met rouwbanden wegens het overlijden van twee oud-spelers uit de jaren zeventig, Barry Hulshoff en Jos Lacroix. De start van de Maastrichtenaren was uitstekend. Anthony van den Hurk werd na een demarrage gevloerd en verzilverde de penalty feilloos: 0-1. Seizoenstreffer nummer vijftien. MVV zocht met de voorsprong op zak controle over de wedstrijd, maar moest voortdurend opletten voor de dreigende counters van Telstar. De paal en reflexen van de uitblinkende doelman Bertrams voorkwamen de gelijkmaker. Aan de andere kant miste Goppel het doel op een half metertje met een sluwe boogbal.

Meteen na rust had MVV de wedstrijd in het slot kunnen gooien, via grote kansen voor Goppel en Holtby. Maar de guillotine viel niet, waarna de thuisploeg hard terug sloeg. Reda Kharchouch, clubtopscorer van Telstar, scoorde uit de draai zijn zeventiende treffer van het seizoen: 1-1. MVV kwam zwaar onder druk en kroop een aantal keren door het oog van de naald. Twaalf minuten voor tijd bezweek de ploeg van Fuat Usta dan toch. Met een harde volley schoot Kharchouch zijn tweede treffer van de avond in de hoek van het doel: 2-1. Tot overmaat moest invaller Shermaine Martina in blessuretijd met twee keer geel van het veld.

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #27. Video: De Limburger