Tweede dode coronavirus in Europa valt in Italië

Print
Tweede dode coronavirus in Europa valt in Italië

Afbeelding: EPA

Voor het eerst is in Italië iemand overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Het slachtoffer is een 78-jarige man die vrijdagavond stierf in een ziekenhuis in Padua. De man lag al tien dagen in het hospitaal.

Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa News Agency. Het is de tweede dode in Europa door het virus. Vorige week zaterdag bezweek in een ziekenhuis in de Franse hoofdstad Parijs een 80-jarige Chinese toerist aan de ziekte.

Vrijdag zijn in het noorden van Italië op één dag zestien nieuwe gevallen van het coronavirus vastgesteld. Het gaat om veertien mensen in de regio Lombardije en twee mensen in het naastgelegen Veneto. Onder hen zijn vijf medici. In tien dorpen hebben de autoriteiten besloten om scholen, kroegen en openbare gebouwen te sluiten. Ongeveer 50.000 mensen wordt in de getroffen gebieden geadviseerd binnen te blijven. Kerkdiensten, carnavalsvieringen en sportevenementen zijn opgeschort.

In China zijn inmiddels ruim 2200 mensen aan de gevolgen van het virus overleden. Meer dan 75.500 Chinezen zijn besmet. Buiten China zijn ruim 1300 besmettingsgevallen bekend en vijftien personen overleden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →