‘Incubatietijd nieuw coronavirus mogelijk veel langer’

Print
‘Incubatietijd nieuw coronavirus mogelijk veel langer’

Afbeelding: EPA

De incubatietijd van het nieuwe coronavirus is mogelijk langer dan gedacht. De autoriteiten in de Chinese provincie Hubei melden dat een 70-jarige man pas 27 dagen nadat hij was besmet ziekteverschijnselen begon te vertonen.

De Chinese man vertrok op 24 januari uit Shennongjia, waar hij nauw contact had gehad met zijn zus. Die was besmet met het virus. De man kreeg op 20 februari koorts. Een dag later bleek uit een test dat hij het nieuwe coronavirus ook had opgelopen.

De incubatietijd is de periode tussen de besmetting en de eerste ziekteverschijnselen. Experts gingen bij het nieuwe coronavirus tot dusver uit van een maximale incubatietijd van 14 dagen. Als die periode langer blijkt te zijn, zou dat het lastiger kunnen maken de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →