Casa de Papel in Brussel: tweetal opgepakt met zakken vol munten

Print
Casa de Papel in Brussel: tweetal opgepakt met zakken vol munten

Afbeelding: Belga

De Koninklijke Munt van België - waar de Belgische euromunten worden geslagen - is in de nacht van donderdag op vrijdag overvallen. Dat is door het Brusselse parket bevestigd. Twee van de overvallers konden in het gebouw al gepakt worden, een derde is nog op de vlucht. Hij nam mogelijk enkele geldzakken mee.

De Koninklijke Munt van België bevindt zich in Brussel en is de enige plek in het land waar officiële euromunten geslagen mogen worden. Drie overvallers drongen in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.30 uur het gebouw binnen, waarna het alarm afging. De bewaker ter plaatse zou de inbrekers meteen opgemerkt hebben.

Cel

Het Brussels parket meldt dat twee verdachten werden opgepakt nadat het gebouw grondig doorzocht werd. Ze hadden een deel van de buit - zakken vol munten - bij zich. Ze zitten in de cel en verschijnen op 5 maart voor de rechtbank via een versnelde procedure.

Gezocht

„Het gaat om twee verdachten die geboren zijn in 1998 en 1999. Ze waren nog niet bekend bij de autoriteiten. Een getuige liet de politie weten dat er nog een derde verdachte in het gebouw aanwezig was”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. Hij wordt momenteel nog gezocht. Ook zouden er nog enkele geldzakken met muntstukken ontbreken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →