Het is druk op de wegen naar de wintersport

Print
Het is druk op de wegen naar de wintersport

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Op de wegen naar wintersportgebieden is het zaterdag erg druk. Automobilisten krijgen in Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk op meerdere plekken al te maken met vertraging, meldt de ANWB.

In Duitsland is de vertraging op de A7 tussen Ulm en de grens met Oostenrijk rond 13.00 uur opgelopen tot 40 minuten. In Oostenrijk op de B179 Fernpasstrasse stuiten weggebruikers op nog eens een uur oponthoud.

De route via de A14/S16 tussen Feldkirch en Landeck kost ze anderhalf uur extra. Wie nu via München en Rosenheim naar Salzburg in Oostenrijk rijdt via de A8 en A93 is ruim twee uur kwijt. Ook terugreizend verkeer is niet filevrij, aldus een woordvoerster. De meeste vertraging is op dit moment via de B179 tussen Nassereith en Füssen, ruim drie kwartier.

In Frankrijk wordt het steeds drukker op de snelwegen ten oosten van Lyon. Ook mensen die vanuit de Franse wintersportgebieden naar huis gaan, krijgen met oponthoud te maken. De verwachting is dat na 14.00 uur de drukte weer afneemt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →