Fortuna maakt het Feyenoord lastig, maar blijft met lege handen achter

Print
Fortuna maakt het Feyenoord lastig, maar blijft met lege handen achter

Afbeelding: Etienne Zegers

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Lang mocht Fortuna Sittard zaterdagavond hopen op een puntje in De Kuip. Maar uiteindelijk bleven de Sittardenaren toch met lege handen achter: 2-1.

Fortuna kwam vanaf het begin goed voor de dag in De Kuip. Soepel ging de bal van voet tot voet en de Sittardenaren hadden dan ook regelmatig langdurig balbezit. Kansen leverde dat niet op, verder dan twee afstandsschoten van Tekie en Diemers kwam Fortuna niet.

Lees ook: Spitsenprobleem kan Fortuna Sittard nog wel eens lelijk gaan opbreken

Feyenoord stelde daar weinig tegenover tot aan het laatste kwartier voor rust. Toen kregen de Rotterdammers ineens kansen op de 1-0. Senesi kopte over, Karsdorp faalde opzichtig en Koselev redde weergaloos op een van richting veranderende inzet. Maar daarna ging het briesje ook meteen weer liggen.

Fortuna maakt het Feyenoord lastig, maar blijft met lege handen achter
Foto: Etienne Zegers

Snel raak

Na rust was het wel snel raak. Een Feyenoord-aanval werd ogenschijnlijk makkelijk afgeslagen totdat de VAR scheidsrechter Nijhuis na de kant riep en de bal ineens op de stip lag. Berghuis wist daar wel raad mee. Omdat aan de andere kant even later precies hetzelfde gebeurde en ook Diemers niet faalde was die achterstand weer snel weggepoetst.

Lang hield Fortuna dit keer geen stand. Dammers en Koselev voorkwamen in eerste instantie nog de 2-1, maar op de inzet van Bozenik - al wist hij zelf niet dat hij hem raakte - was iedereen kansloos. Fortuna probeerde het daarna nog wel met de ingebrachte Damascan en Sambou. Die eerste had ook nog een grote kans, maar raakte de bal maar half in kansrijke positie.

Verder kwam Fortuna daarna niet meer waardoor de geelgroenen toch weer met lege handen achterbleven.

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #27. Video: De Limburger