Mirakelse zege van VVV in Groningen, Darfalou matchwinner

Print
Mirakelse zege van VVV in Groningen, Darfalou matchwinner

Oussama Darfalou kopt, Sergio Padt tast mis. Afbeelding: ANP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV heeft in Groningen zwaar tegen de verhouding in drie punten gepakt: 0-1. Darfalou was matchwinner voor de Venlonaren met een gouden late treffer.

Lees ook: Kirschbaum gaat met winnend VVV los op carnavalsmaandag

De FC kwam in Groningen beduidend agressiever uit de startblokken dan VVV. De Venlonaren werden van meet af aan in de verdediging gedwongen. Vooral Joel Asoro was een plaaggeest voor VVV. Chris Kum had de grootste moeite met de snelle flankspeler. Asoro schoot net als Daishawn Redan twee keer net naast. Thorsten Kirschbaum had het er in het Venlose doel maar druk mee. Tegenover dat geweld kon VVV een schamel kansje voor Oussama Darfalou zetten.

Mirakelse zege van VVV in Groningen, Darfalou matchwinner
Thomas Bruns (VVV) achter Sam Schreck. Foto: ANP Sport

Kansje

In de tweede helft werd het aanvalsspel van de thuisploeg een stuk minder dynamisch. En Darfalou kreeg via de counter weer een kansje. Na een uur leek VVV warempel te mogen dromen van een puntje, maar Groningen-trainer Danny Buijs gooide er in de 73ste minuut een dubbele wissel tegenaan om toch wat te forceren in eigen huis. Ahmed El Messaoudi kreeg een mooie schotkans na die ingreep, maar ook hij miste het doel in de 76ste minuut.

Groningen drong aan, maar VVV bleef onder leiding van Kirschbaum relatief makkelijk overeind. Een van de spaarzame vrije trappen van VVV verleidde Groningen-goalie Sergio Padt in de 87ste minuut tot een slecht getimede ingreep. Darfalou was er als de kippen bij om over de keeper heen te koppen: 0-1.

Kijk hier naar de nieuwste aflevering van Komt dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot #27. Video: De Limburger