Eaters: Play offs in gevaar

Print
Eaters: Play offs in gevaar
Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Microz Eaters heeft zichzelf dit weekend een uiterst slechte dienst bewezen. Door twee keer te verliezen komt een zeker geachte play off-plek plots toch nog in gevaar. Na het verlies op vrijdag in Nijmegen (6-3) gingen de Geleners zaterdagavond ook thuis tegen Leuven onderuit: 3-4.

Volop carnavalsmuziek zaterdagvond in Glanerbrook maar van feeststemming was geen moment sprake. Door de nederlaag in Nijmegen werd het treffen met Leuven opeens een zogenaamde ‘zes punten-wedstrijd’. Dat zit zo: acht teams plaatsen zich voor play offs van de BeNe-league en gaan via een kwart-, halve- en finale uitmaken wie de beste is. Bij winst had Geleen een plekje te pakken maar nu moet het nog bibberen. En zelfs al worden de laatste acht bereikt dan treft Eaters als laagvlieger een topteam als Heerenveen of Den Haag.

De lage notering is grotendeels te wijten aan het stroeve spel van de laatste weken. Tegen Leuven werd pas in de derde periode een vuist gemaakt. Een 1-3 achterstand werd op vechtlust omgebogen tot 3-3. De belangrijke zesde plek (waarmee je topteams ontwijkt) was binnen handbereik totdat Adam Logozzo veertig seconden voor tijd toesloeg: 3-4 nederlaag en crisis in Geleen.