Froome emotioneel bij comeback na horrorval: ‘Heerlijk om terug te zijn’

Print
Froome emotioneel bij comeback na horrorval: ‘Heerlijk om terug te zijn’

Afbeelding: EPA

Chris Froome is terug. Zondag beleefde de viervoudig Tour-winnaar in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten zijn rentree, na een revalidatie van acht maanden. ,,Het is goed om weer een wielrenner te kunnen zijn.”

Volledig in de kreukels lag hij. Toen Chris Froome afgelopen juni bij de verkenning van de tijdrit van het Critérium du Dauphiné afschuwelijk hard onderuit ging, werd er gevreesd voor de carrière van de 34-jarige Brit. Dijbeen, heup, elleboog, ribben, een nekwervel... Froome brak zo’n beetje alles wat een wielrenner kon breken. Maar zijn wilskracht bleek van staal.

Lees ook: Windvlaag, valpartij, botbreuken: het dure snotje van Froome

,,Het voelt goed, echt ontzettend goed om terug te zijn”, sprak Froome zondag na afloop van de eerste rit van de UAE Tour tegen Cyclingnews. De Brit was in de door Pascal Ackermann gewonnen etappe in de buik van het peloton gefinisht. ,,Het is een heerlijk gevoel om weer tussen de jongens te rijden. Er waren zoveel renners die even naar me toe kwamen om te zeggen dat ze het fijn vonden om me weer te zien.”

‘Ik doe wat ik kan voor de ploeg’

,,Ik heb laten zien dat het mogelijk is om na zo’n lange tijd weer terug te keren”, sprak de zichtbaar geëmotioneerde Brit van Team INEOS. ,,Het zal nog wel even duren voor ik volledig op mijn oude niveau ben, maar de eerste tekenen zijn goed.”

Lees ook: Poels ziet Froome bij 65 km per uur vallen

Froome: ,,Drie maanden geleden was ik mank en kon ik nog amper lopen. Dus om nu weer mee te kunnen doen op WorldTour-niveau, is een grote overwinning. Ik ben nog niet in staat om te winnen, maar ik doe wat ik kan voor de ploeg.”