NOC*NSF maakt zich nog geen zorgen over doorgaan Spelen

Print
NOC*NSF maakt zich nog geen zorgen over doorgaan Spelen

Afbeelding: SOPA Images/Getty

NOC*NSF volgt de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus op de voet. De sportkoepel maakt zich met het oog op de Olympische Spelen, die in juli van start gaan, nog geen zorgen.

„We zien dat Japan maatregelen neemt om mogelijke verdere verspreiding van het virus in Japan tegen te gaan. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen of redenen te veronderstellen dat Tokio 2020 geen doorgang zou vinden”, zegt een woordvoerder. „De voorbereidingen ter plekke van het organisatiecomité vinden voor zover wij kunnen overzien gewoon en zonder bijzonder oponthoud plaats. Dat geldt ook voor die van ons.”

Begin maart komt het Internationaal Olympisch Comité in Lausanne bij elkaar. Daar zal het coronavirus ook ter sprake komen.

„Net als in de aanloop naar alle Spelen in het verleden hebben we ook nu veel contact met zowel het IOC als met de plaatselijke organisatoren. Bovendien is er regelmatig contact met de Nederlandse ambassade ter plekke die goed inzicht heeft in de situatie in Japan”, legt de woordvoerder van NOC*NSF uit.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →