Chocolademaker Tony’s Chocolonely vindt nieuwe aandeelhouders

Print
Chocolademaker Tony’s Chocolonely vindt nieuwe aandeelhouders

Afbeelding: ANP

Verlinvest en de oprichters van smoothiemerk Innocent pompen 36 miljoen euro in het Nederlandse chocoladebedrijf Tony’s Chocolonely.

Ze krijgen een derde van het bedrijf in handen, meldt de Belgische zakenkrant De Tijd.

Verlinvest is het investeringsvehikel van de familie De Spoelberch, bekend als aandeelhouders van bierreus AB InBev. Samen met JamJar, het investeringsfonds van de oprichters van Innocent, investeert Verlinvest 36 miljoen in Tony’s.

Dat gebeurt voornamelijk via een kapitaalinjectie, maar ook voor een klein deel via de overname van bestaande aandelen. Ze krijgen een belang van 33 procent.

Tony’s was al een tijdje op zoek naar extra partners. Onder meer voor de eerder aangekondigde chocoladefabriek in Pakhuis De Vrede in Zaandam waren extra geldschieters nodig. Met de bouw zijn forse investeringen gemoeid.

De internationale chocoladefabrikant Barry Callebaut wordt ingeschakeld om te helpen bij de productie. Tony’s wil ook een achtbaan in de fabriek laten bouwen, om bezoekers te trekken. Er wordt nog gezocht naar een vastgoedpartner die het pand kan overnemen. Dan kan Tony’s het vastgoed van zijn balans halen en in plaats daarvan huur betalen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →