Lieke Martens voor het eerst terug bij Oranje sinds WK-finale

Print
Lieke Martens voor het eerst terug bij Oranje sinds WK-finale

Lieke Martens. Afbeelding: EPA

Nieuw-Bergen -

Bondscoach Sarina Wiegman heeft Lieke Martens opgenomen in de selectie van het Nederlands voetbalelftal voor het Tournoi de France. De laatste keer dat Martens in een oranje shirt speelde was tijdens de verloren WK-finale in Lyon.

Daarna stond de Nieuw Bergense lange tijd aan de kant met een teenblessure. Van 2 tot en met 10 maart is de Limburgse weer van de partij namens de Oranje Leeuwinnen in het prestigieuze toernooi in Frankrijk.

Martens maakte in eind november al haar clubrentree bij FC Barcelona. Ook Martens teamgenoot Stefanie van der Gragt maakt na haar knieblessure haar combeack bij Oranje.

Wiegman kan geen beroep doen op de langdurig geblesseerde Ajax-speelster Liza van der Most, terwijl haar clubgenoot 84-voudig international Desiree van Lunteren, eind vorig jaar een punt achter haar interlandcarrière zette. In totaal telt het keurkorps van Wiegman zeven speelsters uit de Nederlandse eredivisie.

De eerste tegenstander van Nederland in het Tournoi de France is Brazilië op woensdag 4 maart. Na het toernooi in Frankrijk hervat Oranje op vrijdag 10 april in en tegen Kosovo de EK-kwalificatiereeks en vier dagen later is Estland in Groningen de volgende opponent op weg naar het Europees kampioenschap.

Beluister hier de nieuwste voetbalpodcast van De Limburger:

Video: De Limburger

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →