Carnavalsactiviteiten geschrapt na dodelijk ongeluk

Print
Carnavalsactiviteiten geschrapt na dodelijk ongeluk

Afbeelding: Johannes Timmermans

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Verschillende carnavalsverenigingen hebben maandagavond hun activiteiten afgelast na het dramatische ongeluk met een carnavalswagen in Meerssen. Daarbij kwam een man, afkomstig uit Ulestraten, om het leven.

Carnavalsvereniging De Aanhawwersj en Sjots & Sjeif hebben na het dramatische ongeluk besloten om de carnavalsactiviteiten op maandagavond te beëindigen. Ook het carnavalsfeest Carnabalk in Ulestraten is afgelast.

Lees ook: Carnavalisten in shock na dodelijk ongeluk met optochtwagen

CV de Kuutebieters reageert aangeslagen en heeft maandagavond meteen alle carnavalsactiviteiten beëindigd. Ook is het besluit genomen om de carnavalsoptocht van dinsdag te annuleren. De optocht was eerder vanwege de storm op zondag naar dinsdag verplaatst. Dinsdagmiddag zal om 14.11 uur een bijeenkomst plaatsvinden op het dorpsplein in Ulestraten om stil te staan bij het tragische ongeluk met de carnavalswagen en het slachtoffer dat afkomstig is uit Ulestraten.

Lees ook: Man komt om het leven bij ernstig ongeluk met carnavalswagen

Het dodelijke ongeluk met de carnavalswagen gebeurde om half zes Op de Beukel, een steile weg die de Lange Raarberg verbindt met de Humcoverstraat. Een tractor raakte in een flauwe bocht van de weg en viel van het talud naar beneden. De man, die de tractor bestuurde, was de enige persoon die bij het ongeluk betrokken was.

De carnavalswagen had in de middag deelgenomen aan de optocht in Meerssen.

Dode bij ernstig ongeval carnavalswagen Meerssen (24 februari 2020 - Bron: Track ‘88). Video: Track ‘88

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →