Echtgenoot Femke Halsema accepteert straf OM, geen rechtszitting

Print
Echtgenoot Femke Halsema accepteert straf OM, geen rechtszitting

Femke Halsema met haar partner, regisseur Robert Oey. Afbeelding: ANP

Robert Oey, de man van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, accepteert de straf van het Openbaar Ministerie. Daardoor hoeft hij woensdag niet voor de politierechter te verschijnen. Dat heeft zijn advocaat Peter Plasman dinsdag gemeld.

Documentairemaker Oey (53) kreeg in december van het OM een taakstraf van veertig uur wegens verboden wapenbezit. Volgens justitie had Oey een gas/alarmrevolver met versperde loop in bezit en had hij niet de daarvoor benodigde vergunning.

Lees ook: Veertig uur taakstraf voor man Femke Halsema om verboden wapenbezit

Plasman: „Ik heb hem geadviseerd formeel - en ongemotiveerd - verzet aan te tekenen tegen de aan hem opgelegde strafbeschikking om langer dan twee weken bedenktijd te hebben. Dat is gebeurd en cliënt heeft thans besloten om niet in verweer te gaan en de beschikking te accepteren.”

Het wapenbezit kwam aan het licht nadat hun 15-jarige zoon vorig jaar zomer met het wapen was betrapt. In een interview zei Oey dat het wapen van hem was. Het betrof volgens hem een onklaar gemaakte revolver die werd gebruikt op filmsets.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen