Arrestaties na vondst heroïnelab vlak over de grens, inval in Maastricht

Print
Arrestaties na vondst heroïnelab vlak over de grens, inval in Maastricht

Afbeelding: HBVL/Tom Palmaers

De Belgische politie heeft dinsdag vier verdachten opgepakt na de ontdekking van een heroïnelab in Lanaken, net over de grens bij Maastricht.

Twee van de vier verdachten, allen van Iraanse afkomst, hebben de Nederlandse nationaliteit, meldt het Openbaar Ministerie in Hasselt.

Bij vier huiszoekingen in Lanaken werd 35 kilo onversneden heroïne in beslag genomen, volgens het OM met een straatwaarde van 1,4 miljoen euro. Ook werd materiaal aangetroffen voor de productie van heroïne, waaronder twee hydraulische persen. De politie nam meerdere voertuigen in beslag. Ook in Maastricht werd een woning doorzocht.

De derde verdachte heeft de Belgische nationaliteit, van de vierde is die onbekend. Een van de vier bleek een chemicus te zijn die in een van de doorzochte panden in Lanaken verbleef.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →