Meer doden in Italië door coronavirus

Print
Meer doden in Italië door coronavirus

Lege schappen in de supermarkt in Pioltello nabij Milaan. Afbeelding: EPA

In Italië zijn nog drie mensen overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus.

Het brengt het aantal doden in het Zuid-Europese land door het nieuwe virus op tien. Dit heeft het hoofd van de civiele beschermingsdienst Angelo Borrelli bekendgemaakt, meldde persbureau ANSA.

Het laatste slachtoffer was een 80-jarige man, afkomstig uit Castiglione d’Adda. Afgelopen donderdag was de man in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij een hartinfarct had gekregen.

Ouderen

Nadat hij positief was getest op het coronavirus is hij naar een speciaal ingerichte afdeling voor coronapatiënten in het Sacco-ziekenhuis in Milaan gebracht, waar hij is overleden. Ook de andere twee sterfgevallen van dinsdag waren ouderen: een 88-jarige man uit Lodi, en een man van 84 uit Bergamo.

Lees ook: Limburgse sporters in het buitenland maken zich niet druk over coronavirus: ‘We moeten wel alert blijven’

In Noord-Italië is nergens meer een mondkapje te krijgen. Ontsmettende gel is overal uitverkocht, scholen gaan dicht en in supermarkten wordt flink gehamsterd.

Landelijk zijn al 322 besmettingen met het nieuwe virus vastgesteld. Het virus grijpt vooral om zich in heen in de noordelijke regio's Lombardije en Veneto, die erg belangrijk zijn voor de Italiaanse economie. Minister Roberto Speranza van Volksgezondheid zegt dat buurlanden hebben beloofd de grenzen niet te sluiten. Dat zou volgens de bewindsman een "disproportionele en ineffectieve" maatregel zijn.

Coronavirus: actuele stand. Video: De Limburger