Nieuw spoor in bombriefzaak: afperser gebruikt naam van niet-bestaand bedrijf

De nieuwe envelop. © Politie

Er is een nieuw spoor in het onderzoek rond de verstuurde dreigbrieven. De afzender zet op zijn meest recente enveloppen een fictieve afzender: ‘Skysence Trading’. Dat meldt de politie.

Sander van Mersbergen

Skysence Trading is een niet bestaand bedrijf, maar wordt op de enveloppe afgedrukt in combinatie met een bestaand adres in Den Haag. De politie deelt deze gegevens niet om de privacy van degene op dat adres te beschermen, meldde tv-programma Opsporing Verzocht dinsdagavond.

Lees ook: ‘Afperser bombrief lijkt zorgvuldig en doet er alles aan om anoniem te blijven’

Er zijn bestaande bedrijven met het woord ‘Skysence’ in hun naam, maar de naam Skysence Trading bestaat volgens de politie niet. De politie komt graag in contact met mensen die meer weten over het fictieve bedrijf ‘Skysence Trading’.

Lees ook: Afperser ondertekende bombrieven met streepjes

Verschillende bedrijven hebben sinds eind 2019 dreigbrieven ontvangen. De bombrieven zijn bezorgd bij het bedrijf Ricoh in Kerkrade, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Het gaat onder meer om banken, luxe hotels, autobedrijven en een makelaar. In februari 2020 doken daadwerkelijk brieven met een snel ontvlambare stof op. Enkele ontploften ook, daarbij raakte niemand gewond.

Streepjes

Vorige week maakt de politie bekend dat de afzender de brieven ondertekende met een rij kleine streepjes met in het midden twee schuine strepen. Ook gebruikte de afzender 9 Volt-batterijen van het merk Industrial by Duracell. In de enveloppen dook een speciaal zakje op, dat refereerde aan de stad Delft. De persoon die de brief stuurt eist bitcoins van de geadresseerde.

Lees ook: Politie brengt nieuwe details bombrieven naar buiten

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal