Met coronavirus besmette Duitser verbleef in Limburg

Print
Met coronavirus besmette Duitser verbleef in Limburg

Afbeelding: EPA

Een Duitser die met het nieuwe coronavirus is besmet, verbleef een week geleden in de provincie Limburg. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu meldde dinsdagavond dat bij de man het virus is vastgesteld.

Het is niet bekend of het gaat om de man in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, uit Gangelt nabij de grens met Sittard.

Contactonderzoek

De GGD is gestart met een contactonderzoek. Hierbij wordt nagegaan met wie de man in Limburg in contact is geweest en wordt van die personen de gezondheid getest. Als zij klachten krijgen, worden ze geïsoleerd. Het RIVM heeft niet bekendgemaakt waar in Limburg de man precies verbleef.

In de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen werd dinsdag een man met een zware longontsteking opgenomen in een ziekenhuis in Erkelenz na een besmetting met het nieuwe coronavirus. De man zou in kritieke toestand verkeren en is geïsoleerd. De echtgenote van de man vertoont ook symptomen, maar het is nog onduidelijk of ze is besmet met het virus. Volgens bronnen van de Rheinische Post komt het echtpaar uit Selfkant, vlakbij het Nederlandse Sittard.

Scholen

De autoriteiten in de regio Heinsberg, het gebied over de grens, hebben uit voorzorg besloten dat scholen en kinderdagverblijven woensdag dicht blijven. Er wordt nog gekeken of meer maatregelen nodig zijn.

Video: De Limburger