Sneeuwval: delen van Limburg kleuren kortstondig wit

Print

Laagje sneeuw op auto’s in Noord-Limburg. Afbeelding: De Limburger

/ Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Helden -

Sneeuwbuien trekken over Nederland. In Limburg kleurde het vooral in het midden en noorden van de provincie woensdagochtend kortstondig wit.

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Limburg vanwege kans op kortdurende gladheid door (natte) sneeuw. Rijkswaterstaat meldt dat er volop wordt gestrooid en roept weggebruikers op extra alert te zijn en als ze gaan rijden, hun rijgedrag aan te passen aan de omstandigheden. Vanwege de vakantieperiode valt het overigens mee met het aantal kilometers file op de weg, maar door de gladheid is het volgens een zegsman van Rijkswaterstaat wel drukker dan de afgelopen dagen.

De sneeuw verdwijnt woensdagochtend snel, aldus Weeronline, aangezien de temperatuur boven het vriespunt ligt.

Lees verder onder de foto.

Sneeuwval: delen van Limburg kleuren kortstondig wit
Sneeuw in Nederweert. Foto: Nederweert24

De sneeuwbuien trekken geleidelijk naar het oosten weg, maar helemaal droog wordt het nog niet. Vanuit het noordwesten volgen nieuwe winterse buien, met kans op hagel, natte sneeuw en een klap onweer. Donderdag is er opnieuw kans op sneeuw.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg

Sneeuwval: delen van Limburg kleuren kortstondig wit
Sneeuwval in Noord-Limburg. Foto: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen