‘Inrijden op carnavalsoptocht was geen politieke daad’

Print
‘Inrijden op carnavalsoptocht was geen politieke daad’

Afbeelding: EPA

De man die maandag inreed op een carnavalsoptocht in het Duitse Volkmarsen deed dat niet uit politieke of ideologische motieven.

Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung gaan de onderzoekers daar nu vanuit. De man weigert vooralsnog een verklaring af te geven.

Lees ook: Duitse politie: automobilist die inreed op carnavalsoptocht verwondde 18 kinderen

De onderzoekers gaan er volgens de krant vanuit dat het gaat om een dolle actie van de man, een 29-jarige inwoner van Volkmarsen. Door zijn actie raakten meer dan zestig mensen gewond, onder wie veel kinderen.

Lees ook: Man die inreed op optocht is bekende van politie

Een van de mogelijkheden is dat de man in een geestelijke crisis verkeerde en in een opwelling tot zijn daad besloot. Artsen hebben de man inmiddels ontoerekeningsvatbaar verklaard. De onderzoekers hopen meer informatie over zijn beweegredenen te ontdekken in zijn mobiele telefoon en andere in beslag genomen datadragers.

Volkmarsen rijdt carnavalsstoet in. Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen