Coronavirus dwingt Lufthansa tot maatregelen

Print
Coronavirus dwingt Lufthansa tot maatregelen

Afbeelding: AFP

Luchtvaartmaatschappijen komen verder in de problemen door de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Het Duitse Lufthansa kondigde een pakket met maatregelen aan om de schade zo veel mogelijk te beperken. Met name op personeelskosten wordt bespaard. Ook bij de Scandinavische maatschappij SAS zijn er redenen tot zorgen, bleek uit de cijfers over het eerste kwartaal.

Volg alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog

Lufthansa stelt onder meer het aannemen van nieuwe medewerkers uit of houdt dat zelfs opnieuw tegen het licht. Trainingen voor stewards en grondpersoneel gaan niet door. Ook biedt Lufthansa haar personeel onbetaald verlof aan en wordt uitgezocht of er meer opties voor parttime werken mogelijk zijn. Hoe groot de schade door het coronavirus is, kan de luchtvaartmaatschappij nog niet zeggen.

SAS boekte een operationeel verlies van ongeveer 1 miljard euro. De vooruitzichten voor SAS blijven onzeker voor dit jaar omdat de virusuitbraak de groei in een aantal cruciale markten drukt, zei topman Rickard Gustafson. De uitgevallen vluchten in februari en maart kosten SAS naar verwachting bijna 190 miljoen euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen