Coronavirus

DSM schenkt 106 miljoen vitamine C-pillen aan China

Print
DSM schenkt 106 miljoen vitamine C-pillen aan China

Medewerker DSM maakt vitamine C-pillen. Afbeelding: DSM

HEERLEN / Hoensbroek -

Fijnchemiebedrijf DSM uit Heerlen steunt de strijd tegen het coronavirus met de donatie van 106 miljoen vitamine C-pillen aan de ziekenhuizen in en rond Wuhan in China.

Daarnaast schenkt DSM 125.000 euro aan het Chinese Rode Kruis voor de aankoop van medische apparatuur die nodig is om het virus te bestrijden.

De miljoenen tabletten worden geschonken aan Wuhan Union Hospital of China, ziekenhuizen in Jingzhou in de provincie Hubei en aan ziekenhuizen in de Chinese steden waar DSM productielocaties en kantoren heeft.

De vitamines zijn in eerste instantie bedoeld voor het medisch personeel om te zorgen dat deze mensen op de been blijven, zegt een woordvoerder van DSM. „Maar als ze ervoor kiezen om die pillen aan patiënten te geven, is dat natuurlijk ook prima.”

De pillen worden geproduceerd in de DSM-fabriek in het Chinese Jiangshan.

„Vitamine C helpt bij het versterken van het immuunsysteem. Het zorgt ervoor dat mensen minder snel ziek worden en mocht dat toch het geval zijn, ze er sneller weer bovenop komen”, zegt de woordvoerster.

DSM opende begin jaren negentig de eerste locatie in China. Inmiddels zijn er 47 vestigingen waar 5000 mensen werken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen