Donderdag kans op enkele centimeters sneeuw in Limburg

Print
Donderdag kans op enkele centimeters sneeuw in Limburg

Afbeelding: DCI media

Op verschillende plekken in Limburg kan het donderdag wit kleuren.

In de loop van de dag dalen de temperaturen en valt er sneeuw die blijft liggen. Eerst en vooral op de heuvels in Zuid-Limburg, waar twee tot vier centimeter sneeuw kan vallen. Maar ook in Noord- en Midden-Limburg kan het wit worden, zo voorspelt Meteo Limburg.

Winters weer

Volgens het meest aannemelijke scenario valt er donderdag in het zuiden van het land regen die geleidelijk over gaat in natte sneeuw. Als die neerslag lang genoeg aanhoudt kan er regionaal een klein pakje sneeuw ontstaan van een paar centimeter, volgens Weerplaza. Hierdoor kan het ook glad worden. ,,Er is een storing op komst vanuit het zuiden en die kan voor winters weer zorgen”, zegt weerman Raymond Klaassen.

Woensdagavond en in de nacht blijft het op de meeste plaatsen droog en kan de temperatuur dalen tot rond het vriespunt. Hierdoor kan het plaatselijk erg glad zijn op de weg. ,,De storing komt donderdag door een lagedrukgebied vanuit Het Kanaal richting Noord-Frankrijk om vervolgens in de avond het zuiden van Duitsland in te trekken”, zegt weerman Klaassen. ,,Rond dit lagedrukgebied is flink wat neerslag aanwezig en aan de noordzijde valt er ook (natte) sneeuw.”

Extreem scenario

In het meest extreme scenario kan het zo zijn dat het lagedrukgebied niet over Noord-Frankrijk, maar over België trekt. ,,Als dit scenario uitkomt heeft dit grote gevolgen voor het weer in Nederland. De kans op sneeuw wordt dan veel groter. Ook zal er dan meer sneeuw vallen in een groter gebied. In het midden en zuiden van het land kan dan zomaar 5 tot 10 cm sneeuw vallen en in het zuiden van Limburg meer dan 15 cm”, zegt Klaassen.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg