Justitie verscheurt boete vader Sébas Diekstra die in nood parkeerde op invalidenplek

Print
Justitie verscheurt boete vader Sébas Diekstra die in nood parkeerde op invalidenplek

Afbeelding: AD/ANP

Justitie verscheurt de boete van 380 euro die vader en slachtofferadvocaat Sébas Diekstra kreeg voor het in nood parkeren op een invalidenplek bij de spoedeisende hulp van HMC Westeinde in Den Haag. Dat meldt de opgeluchte Diekstra. ,,Fijn dat de stap naar de kantonrechter mij nu bespaard blijft.”

Diekstra trok aan de bel over de bekeuring omdat die volgens hem oneerlijk was en omdat zijn bezwaar niet zorgvuldig zou zijn afgewogen door justitie.

Bewusteloos

Diekstra’s dochter (5) was thuis hard met haar hoofd op de stenen vloer gevallen en Diekstra was in overleg met de huisartsenpost naar de spoedeisende hulp gereden. Onderweg ging het steeds slechter met het meisje dat erg braakte en haar bewustzijn verloor.

Lees ook: Vader Sébas is woest door parkeerboete na bezoek aan Spoedeisende Hulp met bewusteloze dochter (5)

Bij de spoedeisende hulp parkeerde Diekstra, die inmiddels in paniek was, zijn auto. Hij trof tot zijn verbijstering bij terugkomst het proces-verbaal, omdat het een invalidenplek bleek.

Noodgeval

Met zijn dochter gaat het gelukkig weer goed, maar de boete zat hem dwars. ,,Als dit geen noodgeval is, wat dan wel?”

Diekstra meldde zojuist dat zijn zaak is herzien door het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM). ,,Een verkeersofficier heeft me vandaag gebeld en laten weten dat hij de zaak opnieuw heeft beoordeeld. Hij kwam tot de conclusie dat het beroep onterecht is afgewezen en dat overduidelijk sprake was van een noodsituatie.”

Het CVOM heeft nog niet gereageerd.