Zes coronabesmettingen in Duitse grensregio

Print
Zes coronabesmettingen in Duitse grensregio

Afbeelding: EPA

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

In Gangelt zijn twee nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een personeelslid van de 47-jarige man uit Langbroich die als eerste in NoordRijn-Westfalen besmet verklaard is.

Ook de partner van het personeelslid heeft het virus opgelopen, zo maakte het ministerie van gezondheid in Noordrijn-Westfalen donderdagochtend bekend.

Het aantal besmettingen in Noordrijn-Westfalen komt daarmee op zes. Van de bekende besmettingen zijn er vijf terug te linken naar de 47-jarige man en zijn echtgenote.

Lees ook: Coronavirus in Duits grensgebied: twee patiënten houden hele regio bezig

De regio Heinsberg en de Duitse GGD zijn een grote zoekactie begonnen naar mensen die deelnamen aan een carnavalsbijeenkomst op 15 februari, waaraan ook de eerder besmette man deelnam die nu in kritieke toestand in het ziekenhuis van Düsseldorf ligt. De mensen die daarbij waren moeten evenals hun partners en kinderen veertien dagen in quarantaine, aldus de regio.

In de loop van donderdag verwachten de autoriteiten de uitslagen van testen van mensen die in contact zijn geweest met de 47-jarige man uit Gangelt en zijn 46-jarige vrouw, bij wie de besmetting het eerst geconstateerd werd. Volgens Duitse media is de man een makelaar, zijn vrouw werkte bij een kinderdagopvang vlak bij de Limburgse grens. Besmettingsgevaar lopen onder meer de kinderen van het echtpaar, de 65 kinderen van het dagverblijf, en tientallen mensen die deelnamen aan de carnavalsviering.

Lees hier alles over het coronavirus

Landrat Stephan Pusch van de regio Heinsberg heeft in een ingesproken boodschap op Facebook opgeroepen om het met het coronavirus besmette echtpaar uit Langbroich niet te bestoken met verwijten. ,,Ze verdienen eerder ons mededogen.” Pusch reageert daarmee op verwijten die op social media worden gemaakt, omdat het echtpaar nog carnaval is gaan vieren terwijl ze aan het hoesten en proesten waren. ,,Het coronavirus was toen voor ons allemaal letterlijk nog heel ver weg. Dit had iedereen kunnen gebeuren. Wie van ons zou een carnavalsfestiviteit laten lopen omdat hij een beetje verkouden is?”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen