Ethiopische regeringsleiders bezoeken Limburgse bedrijven

Print
Ethiopische regeringsleiders bezoeken Limburgse bedrijven

Afbeelding: © Getty Images

Maastricht / Itteren -

Maastricht School of Management (MSM) organiseert in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Ethiopië een zesdaags programma om het investeringsklimaat tussen Nederland en Ethiopië te versterken.

De Ethiopische minister van handel en industrie, Melaku Alebel, de staatssecretaris urban planning, Fanta Dejene, landbouwraad bij de Nederlandse ambassade in Ethiopië, Niek Bosmans en hooggeplaatste Ethiopische bestuurders uit Amhara National Regional State (ANRS), nemen van 1 tot en met 6 maart deel aan een speciaal samengesteld meerdaags economisch ontwikkelings- en investeringsprogramma.

Relatie versterken Het werkbezoek is erop gericht om lessen te trekken uit de rol van de Nederlandse overheid in integrale regionale ontwikkeling met oog voor bedrijvigheid, milieu en de lokale bevolking. Tevens is het bezoek bedoeld om de relaties tussen Ethiopië, en de regio Amhara in het bijzonder, en de Nederlandse overheid en bedrijfsleven te versterken. Het bezoek wordt financieel mogelijk gemaakt door het Nuffic Orange Knowledge Programme.

Werkbezoeken Als onderdeel van het programma organiseert MSM een seminar over wereldwijde investeringsdynamiek. Om te leren van de expertise van bedrijven en de overheid op het gebied van regionale economische ontwikkeling, zijn werkbezoeken gepland naar onder andere Nunhems’ (BASF), Project Bureau Ooijen-Wanssum, Royal Swinkels Family Brewers, en het ministerie van landbouw in Den Haag. Verder verwelkomt Ger Koopmans, gedeputeerde Cultuur, Financiën en Integratie van de Provincie Limburg de delegatie op het provinciehuis. Ook de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gaat in gesprek met de delegatie om te praten over hoe de RVO Nederlandse ondernemers kan ondersteunen die geïnteresseerd zijn te investeren in de Amhara-regio.

De inhoud van deze productie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van De Limburger. Meer van WijLimburg