Opnieuw verdacht pakket gevonden bij bedrijf in Utrecht

Het gebouw waar het verdachte pakketje is gevonden. © Koen Laureij

De politie heeft opnieuw een verdacht pakket aangetroffen bij het bedrijf equensWorldline op de Eendrachtlaan in Utrecht.

Jelle Veenstra

Het pakket werd rond 08.20 uur aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie is opgeroepen om het pakket te onderzoeken. Uit voorzorg zijn twee ambulances en de brandweer aanwezig. Medewerkers mogen het kantoorpand alleen via de zij-ingang betreden. De omgeving is niet afgezet. Volgens een bedrijfshulpverlener is er geen paniek binnen.

Ander bedrijf

Vorige week werd het kantoorpand van equensWorldline in de Utrechtse wijk Kanaleneiland ontruimd na de vondst van een verdacht postpakket. Dat bleek toen vals alarm. Volgens de politie is het pakketje bij hetzelfde bedrijf als vorige week gevonden.

De afgelopen maand werden er meerdere verdachte brieven naar bedrijven in Nederland gestuurd, onder andere naar postverwerker Ricoh in Kerkrade. Een aantal daarvan ontplofte daadwerkelijk.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal