Timmerdorp in Nederweert op zoek naar vrijwilligers

Print
Timmerdorp in Nederweert op zoek naar vrijwilligers

Afbeelding: Facebook TimmerdorpXXL

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk -

De organisatie van het TimmerdorpXXL is op zoek naar vrijwilligers, met name timmercoaches, spelbegeleiders en mensen die willen helpen bij het opbouwen en afbreken van de bouwwerken. Maar ook nachtwakers zijn welkom.

Het TimmerdorpXXL verrijst ook dit jaar weer op het Rochusplein in Nederweert. Van donderdag 21 tot en met zaterdag 24 mei kunnen kinderen met hamers, pallets en spijkers timmerwoningen bouwen. In de avond van zaterdag op zondag kunnen ze kinderen zelfs blijven slapen in hun zelfgebouwde woning.

„Er is dit jaar plek voor vijftig timmerwoningen en driehonderd deelnemers. Om alles goed voor te bereiden en tijdens de bouwdagen goed te laten verlopen zijn we op zoek naar helpende handen”, aldus een van leden van de werkgroep. „We zoeken vrijwilligers voor de periode van dinsdag 19 mei tot en met maandag 25 mei.”

Vrijwilligers moeten 16 jaar of ouder oud zijn. „Voor timmercoaches en spelbegeleiders willen we geen familie van deelnemers, omdat dan de kinderen op de bezoekersmiddag op zaterdag de familieleden de timmerwoning in volle glorie kunnen laten zien. Ouders kunnen de organisatie uithelpen door een nacht te waken, eventueel met een bevriende mede-ouder.”

Een overzicht van de vrijwilligerstaken is te vinden op de Facebookpagina Timmerdorp XXL. Opgeven kan door naam, telefoonnummer, geboortedatum en de gewenste dienst(en) te mailen naar timmerdorp@jongnederlandbudschop.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen