Bewoners Parc Imstenrade kiezen favoriete werken uit collectie Schunck

Print
Bewoners Parc Imstenrade kiezen favoriete werken uit collectie Schunck

Parc Imstenrade is een woongelegenheid voor senioren die veel aan kunst en cultuur doet en in 2014 door Saad Ali een fresco liet aanbrengen in de kapel. Afbeelding: ARNAUD NILWIK

HEERLEN / Hoensbroek -

Seniore bewoners van Vitalis Parc Imstenrade in Heerlen hebben uit de kunstcollectie van Schunck een eenmalige tentoonstelling samengesteld.

Op zondag 1 maart aanstaande is de tentoonstelling eenmalig te zien in het gebouw van de voormalige Vroedvrouwenschool. Coördinator kunst en cultuur Liesbeth Bijlmakers: „Het project is voortgekomen uit de samenwerking met Schunck Museum in het kader van het 20-jarig bestaan van Parc Imstenrade en de eerstesteenlegging van de Vroedvrouwenschool die 100 jaar geleden plaatsvond.”

Twaalf seniore bewoners van Parc Imstenrade hebben samen met de curatoren van Schunck een selectie gemaakt uit de vaste collectie. In vijf workshops zijn de werken gekozen, omschreven en toegelicht.

Enthousiasme

Bijlmakers: „Zij hebben zich met enthousiasme gebogen over het hele traject dat nodig is voor het samenstellen van een tentoonstelling. Het resultaat is niet alleen te zien in de expositie zelf, maar ook in de speciaal samengestelde zaalfolder. Tijdens de expositie geven de betrokken bewoners uitleg.”

Toelichting

De eenmalige middag begint zondag om 15.00 uur met een toelichting en duurt tot 17.00 uur. Bewoners lichten hun favoriete kunstwerken voor bezoekers toe.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen