Kleine opsteker voor Roda: extra punt aftrek van de baan

© Pro Shots -Henk Korzelius

Een klein lichtpuntje in donkere sportieve tijden voor Roda JC. Een mogelijk extra strafpunt dat de club boven het hoofd hing, is nu van de baan.

Jimmy Leenders

De beroepscommissie licentiezaken betaald voetbal heeft het beroep van Roda tegen de straf gehonoreerd.

Te laat

De licentiecommissie wilde Roda een strafpunt in mindering brengen omdat er een handtekening ontbrak op de bankgarantie die werd afgegeven door de ondernemers die afgelopen september de club overnamen. Die handtekening van toenmalig directeur Hessel Meijer was officieel wel nodig. Toen de groep zakenlui rond Roland Hogenelst en Stijn Koster de club overnam, zat Meijer in Dubai, waar hij lastig te bereiken was. De benodigde handtekening kwam er uiteindelijk wel, maar iets te laat.

De la Vega

Begin december werd Roda JC wel drie punten in mindering gebracht. Reden daarvoor was het bestuurlijke gerommel rond overnamekandidaat Mauricio Garcia de la Vega, afgelopen zomer. De la Vega was op een zeker moment enig bestuurder van de stichting die het merendeel van de Roda-aandelen beheert. Daarmee was hij de facto ‘eigenaar’, zonder dat de licentiecommissie groen licht had gegeven voor de geplande overname.

Beluister hier de nieuwste voetbalpodcast van De Limburger: